Geen meeneembier

1 Oktober 2015

Skere studenten opgelet: of u voortaan net als de arren een kwartiertje wil ellebogen om dan € 2,40 voor een wegwerpglas prikloos evenementenpils te betalen. De Leidse horeca vindt het namelijk vervelend dat u uw eigen bier meeneemt op 3 oktober. Café Vereniging Leiden (CVL) en de Leidse tak van Koninklijke Horeca Nederland hebben gezamenlijk een postercampagne opgezet tegen rugzakdrinkers, met als slogan ‘Eigen drank mee is niet oké’.
Tijdens het ontzet staat de Leidse binnenstad vol met grote en kleine podia. Dat kost geld. Dat is niet erg, als er vervolgens via de biertap ook weer geld terugkomt. Daar helpen de meegenomen blikken Schultenbräu niet bij. De campagne benadrukt dat het feest indirect draait op de bierverkoop: ‘Bestellers zijn bijdragers.’

Columniste Esha is 't met de kroegbazen eens: 'Drink je echt liever die lauwe pis uit blik omdat je dan een paar centen bespaart?'

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

1 Oktober 2015