Dan zijn we als een bal!

De 3 oktober-special van Mare

Marcel van den Berg

Vrijdag om 15:74 (16:14 op niet-Leidse klokkies) barst het Leidens ontzet weer los. Uw favoriete Leidse universiteitskrant pakt uit.

Een enkele elitaire kutpromovendus vindt het jammer dat 3 oktober elk jaar hetzelfde is. Aan de andere kant weet je dan ook precies wat je te wachten staat, en in deze krant vindt u het allemaal. Alles over haring, en de kermis. Leids stijlicoon Rubberen Robbie blikt terug op een carrière die véél succesvoller was dan u misschien denkt, maar ook op de hit 1-2-3 oktober: 'Als je bij de Koornbrug staat en je ziet die duizenden mensen meelallen, dat doet je toch wel wat. Ook die grietjes van zeventien, waar kennen die het van? Die zaten toen nog in de verrekijker!'

We blikken terug op de geschiedenis van het beleg ('De Spanjaarden hadden een goede kans om te winnen, maar ze waren het beu'), spraken de universitaire 3 oktober-liefhebbers en bekijken dat merkwaardige bij-effect van het Ontzet: de oprichting van de Universiteit Leiden. En er is bier, uiteraard. Het is maar eens per jaar, tenslotte.

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Wetenschap

Alles over haaawrwing

Dit Ontzet gaan er alleen al via de 3 October Vereeniging 31.000 harinkies doorheen in …

Studentenleven

English page