Weer gratis boeken

16 September 2015

De boekenzolder, een weggeefwinkel voor boeken, wordt zaterdag 19 september officieel heropend aan de Admiraal Banckertweg 21. Zeven jaar lang stelde de gemeente een groot pand op de Middelstegracht gratis beschikbaar, maar toen het begin dit jaar verkocht werd, moest de boekenzolder haar deuren sluiten. De boekenzolder werd opgericht door een literair agent die ontdekte dat er elke week duizenden boeken in de papierversnipperaar verdwijnen, terwijl boeken voor veel mensen te duur zijn. In eerste instantie zorgde ze ervoor dat de boeken bij gevangenissen, asielzoekerscentra en andere instellingen terecht kwamen. Later groeide het initiatief verder uit tot een heuse strijd tegen boekloosheid. Bezoekers mogen per keer zeven boeken gratis meenemen. Er kunnen ook boeken ingeleverd of geruild worden. De boekenzolder is van donderdag tot en met zaterdag van 13 tot 17 uur geopend.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

16 September 2015