Vluchtelingen

16 September 2015

De Universiteit Leiden gaat samen met andere universiteiten en hogescholen het makkelijker maken voor vluchtelingen om in Nederland te studeren. Vorige week was er een bijeenkomst aan de Haagse Hogeschool met verkennende gesprekken. De hoger onderwijsinstellingen hebben met minister Bussemaker afgesproken om uit te zoeken wat precies de knelpunten zijn. Mogelijk gaat de erkenning van buitenlandse diploma’s sneller verlopen en komt er meer aandacht voor taaltrajecten voor vluchtelingen. Vrijwel tegelijkertijd is Rob Hagendijk, voormalig universitair hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam, de petitie ‘Vluchtelingen op universiteiten en hogescholen’ gestart. Hagendijk roept instellingen op om vluchtelingen de kans te bieden om hun studie of wetenschappelijke carrière in Nederland voort te zetten. Ruim negenhonderd mensen hebben de petitie, die te vinden is op petities24.com, al getekend.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

16 September 2015