Ontdek-app

16 September 2015

Met een app kan iedereen vanaf nu de grootste Leidse vindingen zelf nog eens opnieuw ontdekken: van de eerste condensator, oftewel de Leidsche Flesch van Pieter van Musschenbroek, tot het in Leiden gepubliceerde idee van wiskundige Simon Stevin om cijfers achter de komma te schrijven, in plaats van in breuken. De app Leiden Discoveries, van de Stichting Leidse Ontdekkingen, wijst namelijk een route door de Leidse binnenstad, langs de ontstaansplaatsen van 27 van zulke hoogtepunten uit de wetenschap. Naast de app, zijn er inmiddels trouwens ook 27 ouderwetse informatieborden door de stad geplaatst. De Discoveries worden tijdens de Nacht van Kunst en Kennis officieel onthuld, maar de app is al te downloaden in de App Store en in Google Play.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

16 September 2015