Actieplan kamers

16 September 2015

Tussen 2011 en 2016 moesten er 16.000 nieuwe kamers worden gebouwd in Nederlandse studentensteden, volgens het Landelijk actieplan studentenhuisvesting (LAS). En dat gaat lukken, meldt minister voor Wonen Stef Blok nu met enige trots in een brief aan de Tweede Kamer. Ruimschoots zelfs: 14.733 kamers zijn al opgeleverd, 2.975 zijn in aanbouw en nog eens 9.142 zijn er in voorbereiding. Wel is het op sommige plaatsen, vooral in Amsterdam en Utrecht, nog steeds lastig om een kamer te vinden. In Leiden is het kamertekort volgens huisvester DUWO de laatste jaren gedaald tot 1500 à 2000 kamers. De afspraak werd destijds met onder meer de VSNU, de HBO-raad en koepel van studentenhuisvesters Kences, waaronder DUWO valt, gemaakt. Private partijen en andere woningcorporaties die níet onder Kences vallen, zorgen daarbovenop naar verwachting voor 21.961 extra woningen. Er komt geen nieuw LAS voor de komende jaren, maar de betrokken partijen presenteren dit najaar wel een zogenaamde Toekomstagenda Studentenhuisvesting.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

16 September 2015