Draaien, beuken en blazen

Alle acts van het Leids Eerstejaars Festival

Door Marjolein Zevenhoven & Sterre Roeting

Helemaal uit je plaat gaan op de vette beats die door de speakers pompen. Het Leids Eerstejaars Festival is een van de hoogtepunten van de El Cid-week.

Barry Badpak
Het Leidse fenomeen Barry Badpak is een graag geziene artiest in het Leidse studentenleven. Hij weet wel wat hij leuk en lekker vindt, en daar zingt hij dan ook over: ‘Broodje Van Kootje’, ‘Kamelenteen’, ‘Disco Machen’, ‘Hockeymeisjes’ en ‘Mijn Bier’.

Anders dan de naam misschien doet vermoeden, bestaat Barry Badpak niet uit één persoon, maar uit drie gasten die als geen ander feestjes weten te bouwen. Wat ooit als een grap begon is uitgegroeid tot een succesvolle act die heel Leiden steeds weer op zijn kop zet. Barry Badpak duh mjoesikol raakte binnen de kortste keren twee keer uitverkocht en binnenkort volgt er een film. Maar eerst dus het LEF.

Nexus LIVE
Techno, maar dan met saxofoons, dwarsfluiten en mondharmonica’s. Een spinnende dj tussen de live-instrumenten dus. Geen optreden is hetzelfde, maar een ding is zeker: als Nexus op het podium staat, wordt er gedraaid én geblazen.


Pure Sang
Opgroeien in een creatieve familie heeft z’n uitwerking niet gemist voor de DJ-broers Niels en Pablo Lucker, maar pas tijdens hun opleiding aan de Design Academy in Eindhoven kwam hun muzikale talent écht tot uiting en werd het duo ontdekt. De complete toewijding die de artiestennaam Pure Sang al verklapt, resulteert in geweldige electro- en housenummers. Pure Sang deelde het podium met Hardwell, Nicky Romero en Sidney Samson.

De Hofnar
Hou je van deephouse, dan hou je van De Hofnar. Zijn nummers heten ‘Bloesem’, ‘Zonnestraal’ en ‘Zolang ik jou heb’, maar vergis je niet: De Hofnar maakt onmiskenbare melodieke house en deephouse. Z’n artiestennaam doet hij eer aan met zijn motto: ‘You are the kings, I’m just here to entertain you.’ En dat doet hij op het LEF met zomerse deuntjes.

Beat Patrol
Met techhouse, electro en progressive house komt deze Wassenaarse dj en producer het festival openen. Op z’n zeventiende begonnen als duo, maar tegenwoordig draait hij solo gouwe ouwe housenummertjes én z’n eigen techhouseplaten. Beat Patrol voorziet zijn publiek van allerlei stijlen, maar houdt zelf het meest van electro.


La Fuente

‘Als ik dertig ben, heb ik een Ferrari’, beloofde de kleine La Fuente zijn opa. En dat is hem gelukt. Al meer dan driehonderd shows lang knalt hij de vetste electrobeats door speakers over de hele wereld. Dat hij daarvoor in vijftig dagen zestig keer op het vliegtuig moet stappen is geen probleem. Tussen al die reizen door heeft La Fuente zijn maandelijkse radioshow ‘Full Colour’, met voor elke uitzending een andere kleur als thema. Ook tijdens zijn show op het LEF bindt hij z’n reusachtige afrokapsel weer vast tot een bescheiden staartje, om des te grootser uit te pakken met z’n muziek.

Mike Mago
Het nummer ‘Outlines’, dat lekkere deuntje met zang van Dragonette uit 2014, daar ken je Mike Mago van. Zijn muziek bracht Mago, geboren in Utrecht als Michiel Thomassen, al naar België, Luxemburg en Engeland. In 2009 richtte hij zijn eigen label BMKLTSCH RCRDS op en intussen heeft hij een platencontract bij Spinnin’ Records op zak. De komende jaren is hij van plan om z’n stijl flink te ontwikkelen. Muziek staat namelijk nooit stil volgens Mago. En de LEF-gangers ongetwijfeld ook niet.

Leids Eerstejaars Festival 2015
Donderdag 13 augustus 14.00 – 21.00 uur
Recreatiegebied Vlietland in Leidschendam
Tickets € 10,-

Line-up:

14.00 – 15.00 uur | BEAT PATROL
15.00 – 16.00 uur | NEXUS LIVE
16:00 – 17:00 uur | DE HOFNAR
17.00 – 18.30 uur | MIKE MAGO
18.30 – 19.00 uur | BARRY BADPAK
19.00 – 20.00 uur | LA FUENTE
20.00 – 21.00 uur | PURESANG

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Wetenschap

Studentenleven

Nieuws

Rubrieken

English page

Where can you go?

Now its time to get down to business – no more excuses. You are now a student in …