Clubje: 'Hier wordt nog lang over nagepraat'

Lustrumfeestcommissie van de Universiteit Leiden

Joeri Kemp

Floor van Dijk (23, psychologie): ‘Omdat de universiteit dit jaar 440 jaar bestaat, werden we in november door de universiteit benaderd voor de lustrumcommissie. In december vonden de gesprekjes plaats en in januari zijn we begonnen.’
Femke Eisma (24, Nederlands): ‘Op 26 juni organiseren we het lustrumfeest. De avond begint met een borrel en een sfeervol diner in de Faculty Club. Er klinkt rustige jazzmuziek en je kunt op de foto voor een bloemenmuur.’
Naomi Nota (22, taalwetenschap): ‘Vervolgens vertrekken we naar de Pieterskerk. Daar zijn optredens van Sunday Sun, de Hermes House Band en de Jeugd van Tegenwoordig. Nieuwslezer Rik van de Westelaken praat de optredens aan elkaar. Iiiieeh! Rik van de Westelaken! We hebben thee met hem gedronken! En hij heeft een sms’je gestuurd!’
Van Dijk: ‘Na Wie is de Mol is dat toch wel een dingetje.’
Eisma: ‘We proberen heel cool en zakelijk te doen. Maar eigenlijk wil je gewoon een selfie maken met bekende mensen.’
Nota: ‘We vinden het ook erg leuk dat de Jeugd van Tegenwoordig komt optreden. We wilden een grote naam, en we waren ook op zoek naar iets wat zowel medewerkers als studenten zou aanspreken.’
Van Dijk: ‘De avond eindigt met een afterparty op Quintus. Daar gaat het feest echt aan en komen er allerlei foute artiesten, zoals FeestDJRuud, Starkoo en Barry Badpak. Er is ook een silent disco.’
Eisma: ‘In het begin hebben we veel gebrainstormd, en gelukkig hebben we bijzondere dingen kunnen realiseren. Ik ben vooral blij met de photobooth-bus bij de Pieterskerk: een oranje Volkswagenbusje waarin je op de foto kunt.’
Nota: ‘Ik vind het heel bijzonder om een levensgrote wensboom in de Pieterskerk te hebben. Bezoekers kunnen daarin kaartjes hangen waarop ze hun idee van vrijheid beschrijven. De eerste keer dat we bij de Pieterskerk over de boom gingen praten, dachten we dat ze meteen zouden zeggen dat het niet mogelijk was. Maar ze reageerden heel relaxed: “Ja hoor, geen probleem.” We weten dát er een boom komt, dat hebben we afgesproken met een hovenier, maar we hebben nog geen idee hoe groot hij precies is.’
Emma van den Berg (25, kunstgeschiedenis en culture organization and management): ‘In de kerk staat ook een speciaalbier-lounge. Dat is een beetje de baby van mij en Jesper. Er worden ook hapjes geserveerd die speciaal op deze bieren zijn afgestemd.’
Jesper van Overdijk (21, bestuurskunde): ‘Het was een goed excuus om met de hele commissie naar biercafé Olivier te gaan om alles te testen.’
Heleen Glass (20, geneeskunde): ‘Het lustrumfeest is al uitverkocht. Samen met een promoteam van twaalf studenten zijn we alle verenigingen en faculteiten langs geweest. Dat was heel gezellig. We hebben er ook allemaal mensen ondergestickerd.’
Nota: ‘Maar we hebben nog wel vrijwilligers nodig. Die mogen gratis naar het feest.’
Van Dijk: ‘Het is echt geen fysiek zwaar werk. We zoeken nog mensen die champagne willen uitdelen, kaartjes controleren of willen helpen bij de wensboom.’
Glass: ‘Ik ben ontzettend benieuwd naar de reacties.’
Eisma: ‘We willen dat er na vijf jaar nog over wordt nagepraat.’

Door Petra Meijer

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Prins Boeman

Niet koningin Juliana maar prins Bernhard veroorzaakte in 1956 de crisis die de monarchie …

Wetenschap

Studentenleven

Geen gewone vakantie

Wat nou zomervakantie? Studieverenigingen plannen het hele jaar door exotische trips …

English page