Tender: vlees keurt vlees

Tender: een stuk vlees swipet voortdurend naar rechts.

‘Tinder is een behoorlijke vleeskeuring, en dat hebben we vertaald met, nou ja, een vleeskeuring’, vertelt Cors Brinkman (24), masterstudent Media Technology.

Het kunstwerk Tender, dat hij met een groep studiegenoten maakte, ging afgelopen week viral op internet: een rondzwiepend stuk vlees, dat bij elke draai een smartphonescherm raakt en daarmee op Tinder naar rechts swipet. (filmpje!)

Het was de eindopdracht voor het vak meta media, van Taco Stolk. ‘We moesten aan de hand van een medium een bericht de wereld in zenden. Wij kregen Tinder als medium en we kozen ervoor om ons bericht ook óver Tinder te laten gaan.’

Dat was in november. Het vak werd afgesloten met een 8,5. Hoe werd het nu nog zo’n hype? ‘Een studiegenoot organiseerde afgelopen weekend het Habitat-festival in Amsterdam. Hij zocht nog installaties en kunstwerken voor een expositie daar’, vertelt groepsgenoot Jeroen van Oorschot (26). ‘Hij heeft het hier en daar geplugd en via het Vice Creators Project, is het door Vice US opgepikt. Via Reddit en allerlei blogs ging het filmpje de wereld over.’

Sindsdien zijn de studenten met verschillende expositievoorstellen benaderd. Van Oorschot: ‘Daar staan we voor open, maar er ligt nog niks vast. Dat zoveel mensen het online gezien hebben is al ontzettend gaaf.’

MVW

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Zoek de verschillen

Zolang er niet echt iets valt te kiezen, blijven de universitaire verkiezingen voor …

Wetenschap

Vertellen doet genezen

Op tienjarige leeftijd kwam Bareez Majid vanuit Iraaks-Koerdistan naar Nederland. Voor …

De bijen blijven

Europa komt bestuivende insecten tekort. Toch is er reden voor voorzichtig …

Studentenleven

De bof is terug

Onder Leidse studenten lijkt het bofvirus de kop weer op te steken.

Nieuws

English page

This is gone forever

Having fled Iraq and now living in safety in Amersfoort, Hikmat Basheer …