SGL wint verkiezingen

4 Juni 2015

De partijen Studenten Groepering
Leiden (SGL) en Lijst Vooruitstrevende Studenten (LVS) hebben bij de universitaire verkiezingen beide drie zetels in
de universiteitsraad behaald. Voor SGL betekent dat een zetel winst.

De LVS consolideert haar positie in de raad. Bewust en Progressief (BeP) verliest een van haar twee zetels. De Christelijke Studentenfractie Leiden (CSL) behoudt haar enige zetel.
Maandag maakte het centraal stembureau de uitslagen van de verkiezingen bekend. De opkomst was met 21 procent iets lager dan vorig jaar toen 21,5 procent van de studenten een stem uitbracht. Er waren dit jaar alleen verkiezingen voor de studentengeleding van de universiteitsraad. Het personeel zit twee jaar, de studenten slechts een.
NU Leiden besloot uiteindelijk niet mee te doen aan de verkiezingen, de beweging wilde liever een luis in de pels blijven.
Dat nieuws was niet bij iedereen doorgedrongen. De partij behaalde 33 stemmen. Dat was mogelijk omdat NU Leiden nog op de kieslijst stond. In het kiesreglement is namelijk niet de mogelijkheid opgenomen dat een partij zich terugtrekt.
In Mare 29 (21 mei) riep student internationale betrekkingen Arend van Vuren iedereen op om blanco te gaan stemmen omdat de universitaire medezeggenschap niet functioneert. Een deel van de studenten lijkt gehoor te hebben gegeven aan die oproep. Het stembureau noteerde 311 blanco stemmen, dat waren er bij de vorige verkiezingen maar 108.
Ook op facultair niveau waren er verkiezingen voor de student- en personeelsgeledingen. Al viel er niet altijd wat te kiezen. Voor de studentengeleding van Archeologie en de personeelsgeledingen van Campus Den Haag en Geesteswetenschappen waren er evenveel kandidaten als zetels. Deze kandidaten worden automatisch geplaatst. Verder werd er bij verschillende afdelingen een nieuwe dienstraad gekozen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

4 Juni 2015