Leids afval gaat ondergronds

4 Juni 2015

Sinds 1 juni dienen bewoners van de Leidse binnenstad hun vuilniszakken in ondergrondse containers te gooien. Als het goed is heeft elk huishouden een pasje ontvangen dat toegang geeft tot de containers. Woon je met zestien mensen in een studentenhuis, dan kunnen extra pasjes aangevraagd worden via www.leiden.nl/containerpas. Deze pasjes moeten wel eerst geactiveerd worden, en omdat dat deels mislukt was, leidde het afvalsysteem de eerste dag al tot honderd klachten. Voor de zekerheid reden er deze week nog vuilniswagens rond. Met het nieuwe systeem hoopt de gemeente overlast tegen te gaan: de vuilniszakken ontsierden de straten en trokken meeuwen aan.

Zie ook: Geen Commentaar: voedselpakketten.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

4 Juni 2015