Duurzaam? 'Volgend jaar beter'

4 Juni 2015

De Universiteit Leiden is laag geëindigd in de duurzaamheidsranglijst SustainaBul. Maar dat wil niet zeggen dat de universiteit het slecht gedaan heeft, zegt Anna Schwarz van Green Keys Leiden, de duurzaamheidscommissie van de universiteit.

Eerder deze week presenteerde duurzaamheidsnetwerk Studenten voor Morgen, die de wedstrijd organiseerde, de uitslag in de vorm van een top 15. De Universiteit Leiden kwam daar, samen met vijf andere onderwijsinstellingen, niet in terecht.
In eerste instantie leek het er even op dat de universiteit niet eens deel zou nemen aan de ranking. Omdat Green Keys en diverse studentenpartijen aangaven deelname belangrijk te vinden, werd uiteindelijk toch tot inschrijving besloten. ‘Maar door de late deelname miste de universiteit de feedbackronde.’
Volgend jaar zal de universiteit waarschijnlijk hoger eindigen, denkt Schwarz. ‘Rector magnificus Carel Stolker was aanwezig bij de uitreiking en twitterde “Volgend jaar beter?” Het wordt dus serieus genomen, daar zijn we heel blij om.’ PM

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

4 Juni 2015