Cum laude bij b

4 Juni 2015

De cum laude-regeling voor veel bètaopleidingen wordt volgend jaar ietsje anders. Tijdens de faculteitsraadvergadering van afgelopen maandag stemde de studentengeleding in met de Onderwijs en Examenregelingen (OERen) voor het komend collegejaar.

Wel kwam er een aanpassing in de cum laude-regeling: de regels voor de propedeuse en voor de bachelor werden gelijkgetrokken.
Biologiestudent Mark Reid van de LVS-fractie legt uit: ‘Je mocht voor een cum laude in de propedeuse twee zessen hebben, maar voor de bachelor niet lager dan een zeven.’
Dat maakte het in theorie mogelijk dat iemand cum laude de propedeuse haalt, vervolgens alleen maar tienen scoort in het tweede en derde jaar – maar geen cum laude bachelordiploma krijgt. Decaan prof. Geert de Snoo noemde het studentenvoorstel ‘slim en stimulerend’, en liet dezelfde dag de OER-teksten aanpassen.
Volgend jaar mogen studenten die het predikaat cum laude willen, nog één zes hebben. ‘Mits die in de propedeusefase valt’, verduidelijkt Reid. Om de cijfers hoog genoeg te krijgen voor een lof-uiting, mag de student maximaal drie herkansingen gebruiken.
De opleidingen Molecular Science & Technology en Life Science & Technology worden samen met de Technische Universiteit Delft gegeven; of de nieuwe regeling daar ook voor geldt, hangt mede van de Delftse inspraak af. BB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

4 Juni 2015