Minoren toegankelijker

23 April 2015

Vanaf september kunnen Leidse bachelorstudenten gemakkelijker een minor volgen aan de TU Delft of de Erasmus Universiteit Rotterdam. Officieel kan dat nu ook al, maar na de zomer zullen Leiden, Delft en Rotterdam het meer stimuleren, door dertig procent van de plaatsen bij hun eigen zogenaamde verbredende minoren te reserveren voor elkaars studenten. Die minoren zijn toegankelijk voor studenten van allerlei faculteiten, in tegenstelling tot verdiepende minoren. De drie onderwijsinstellingen werken op meer gebieden samen. Afgelopen september startte ook een pilot met de eerste echt gezamenlijk aangeboden minor: responsible innovation. ‘Over de vraag of alles wat kan wel moet, en of alles wat moet wel kan’, vertelt Sjoerd Louwaars, van het Centre for Innovation van de Campus Den Haag. ‘Komend collegejaar start de minor nog een keer.’

Deel dit bericht: