Wetenschapsagenda

1 April 2015

Sinds dinsdag is het voor alle Nederlanders mogelijk om vragen in te dienen bij de Nationale Wetenschapsagenda. Die moet, als het aan minister Bussemaker ligt, mede gaan bepalen aan welke wetenschap Nederland geld gaat uitgeven, de komende tien jaar. In juni komen er conferenties waar de vragen door wetenschappers en mensen uit het bedrijfsleven worden beoordeeld. De meest geschikte vragen komen in de Nationale Wetenschapsagenda te staan; de presentatie daarvan vindt plaats in november. Op de website bevindt zich een lange lijst aan voorbeeldvragen, zoals ‘Wat gebeurt er binnenin de aarde en wat merken wij daarvan?’ en ‘Hoe realiseren we duurzame voedselzekerheid, voedselveiligheid en voedselkwaliteit voor een groeiende wereldbevolking?’. Elk daarvan is een prima voorbeeld van vragen die de wetenschap zelf allang stelt (zie ook: Katja Schuurman als bastognekoek). Originelere ideeën inleveren kan tot en met 1 mei.  Subsidieverstrekker NWO roept wetenschappers op om daar vooral aan mee te doen.

Deel dit bericht: