UB langer open in weekend

26 Maart 2015

Het college van bestuur trekt jaarlijks 130.000 euro uit om de openingstijden van de universiteitsbibliotheek in het weekend flink te verruimen. Vanaf 1 september 2015 is de UB aan de Witte Singel op zaterdag en zondag van elf uur ’s ochtends tot twaalf uur ’s avonds open.

Nu zijn de openingstijden op zaterdag van half tien in de ochtend tot vijf uur in de middag. Op zondag gaat de UB open om één uur in de middag en sluit deze om tien uur ’s avonds.
‘Eind februari heeft onze partij gevraagd aan het college om de verruiming van de openingstijden op de agenda te zetten’, zegt Marc Hogenhuis van studentenpartij LVS.
Het college van bestuur bleek hiervoor gevoelig en ging in overleg met de bibliotheek. De UB heeft zelf geen geld om langer open te blijven. Het college verhoogt de universitaire bijdrage aan de bibliotheek dan ook. Van 1 september 2015 tot 1 september 2018 ontvangt UB-directeur Kurt De Belder bijna vier ton om de ruimere openingstijden mogelijk te maken. Studenten kunnen dan ook pas het aankomend collegejaar langer in de UB terecht.
‘Dit is iets wat studenten echt belangrijk vinden’, zegt Hogenhuis. ‘Ik ben dan ook heel blij dat het college zo positief op ons voorstel heeft gereageerd. Door de prestatieafspraken moeten studenten steeds harder studeren. Het is mooi dat daar dan ook betere faciliteiten tegenover staan.’
Het college heeft het voorstel ter advies aan de raad voorgelegd. Mogelijk wordt het nog aangepast aan de wensen van studenten. Hogenhuis plaatste een poll op zijn Facebook-account met een aantal alternatieve openingstijden. De mogelijkheden waren van negen tot tien, van tien tot elf en van elf tot twaalf. ‘Er hebben meer dan honderd studenten gereageerd en 47 procent heeft een voorkeur voor tien uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds. Dus dat hebben we ook in het advies aan het college gezet. Maandag krijgen we tijdens de overlegvergadering te horen hoe het college hier tegen aan kijkt.’ VB

Deel dit bericht: