Quoterubriek

'Emmertheslammer'
26 Maart 2015

‘Verreweg het moeilijkste van het schrijven van een essay over de Jeltsin-jaren is het onderdrukken van alcohol-woordspelingen.’
Studente Russisch en geschiedenis @Tiramarit hikt er tegenaan. (Twitter, 24 maart)

‘“Voormalig lid van het Leidse studentencorps” noemt Bert Wagendorp de nieuwe minister van Veiligheid & Justitie. Alleen knorren kunnen zoiets schrijven. Gelieve dat “voormalig” te schrappen. Eens lid, altijd lid - Minerva voor het leven! Virtus Concordia Fides. Ard van der Steur zal geen reünie van corps of jaarclub overslaan. Godspeed, beste kerel. Lul ze allemaal plat.’
Prof. Em. Alfons Lammers legt het de niet-leden van de Volkskrant nog één keer uit. (23 maart)

‘Wie wil begrijpen waarom de VVD altijd overal mee wegkomt en de PvdA nog de schuld krijgt van een tegenvallende zonsverduistering of de breuk van K3, vindt daar een begin van het antwoord: creatieve redeneerkunst, niet zelden opgedaan in Leidse debatclubjes waar je leert standpunten te verdedigen die eigenlijk niet te verdedigen zijn. VVD’ers zijn er gewoon beter in.’
Nòg knorriger dan de Volkskrant: Vrij Nederland-tikfeuten Robert van de Griend en Sander Donkers.

‘Steeds maar die goedbedoelde vragen. ‘Je articuleert zo goed. Ben je soms geadopteerd?’ ‘Wat goed dat je naar de universiteit bent gegaan.’ ‘Wat vind jij van Ayaan Hirsi Ali?’ ‘Kun jij niet radicale moslims bekeren?’ Dat mensen vragen stellen verbaast me niet, vragen stellen mag uit een zekere interesse, maar dat ik voortdurend een andere Fatihya word in mijn eigen land, went nooit.’
Studente EU Studies Fatihya Abdi botste met de elite. ‘Wie gaat hen eigenlijk civiliseren?’ vraagt ze zich af in een gastcolumn in NRC Handelsblad (20 maart)

‘Nederland voorziet de rijkste asielzoekers van de beste opvang. Dat is rechts beleid, terwijl de opvang bij uitstek links zou moeten zijn. Als we de allerarmsten eerst willen helpen, moeten we de asielcentra in Nederland sluiten en het uitgespaarde geld steken in de opvang in de regio. Waarom staan de drenkelingen uit de Middellandse Zee wel op ons netvlies, maar niet de doodgevroren vluchtelingen in de primitieve en overvolle kampen in Libanon en Turkije?’
Prof. Piet Emmer, gepensioneerd historicus, in de Volkskrant (25 maart)

#Emmertheslammer
Rechtsfilosoof Bastiaan Rijpkema
(@Bastiaanrij) vond het blijkbaar een goed stuk. (Twitter, 25 maart)

Zelf heb ik het meestal over MC Emmer (‘You can’t touch this’)
Historicus @GeertenWaling doet er nog een stepje bovenop. (Twitter, 25 maart)

Deel dit bericht: