Leiden toch op groene ranglijst

26 Maart 2015

De Universiteit Leiden gaat tóch meedoen aan de duurzaamheidsranglijst SustainaBul. Eerder kreeg studentenduurzaamheidscommissie Green Keys Leiden te horen dat er geen tijd en geld voor zou zijn.

De studenten startten daarom een petitie via het facebookevenement Petitie: Universiteit Leiden moet meedoen aan de Sustainabul 2015. In korte tijd tekenden ruim 1300 mensen door op ‘deelnemen’ te klikken. Studentenpartijen dienden het onderwerp ondertussen ook in voor de rondvraag van de universiteitsraadvergadering.
De studentenacties hadden effect, want het college van bestuur besloot dinsdag tijdens de bestuursvergadering om toch mee te doen. ‘Om vijf uur ’s middags kregen we een mailtje van Jan van der Boon, de directeur bedrijfsvoering. We hebben gisteren meteen een klein feestje gehouden’, zegt Anna Schwarz van Green Keys.
‘We hebben besloten om toch mee te doen omdat een grote groep studenten aangaf dat belangrijk te vinden’, zegt Adri Noort, universitair hoofd veiligheid en milieu. Schwarz: ‘Het is toch wel fijn om te zien dat je als studenten echt verschil kunt maken en dat er geluisterd wordt.’
De universiteit moet de informatie waarop de ranking gebaseerd wordt zelf aanleveren. ‘Het is dus niet zo dat studenten kunnen stemmen’, zegt Schwarz. ‘Het gaat vooral om de bedrijfsvoering. Hoeveel stroom wordt er gebruikt? Hoeveel opleidingen zijn er gericht op duurzaamheid? Dat soort dingen.’ Op vrijdag 29 mei wordt de uitslag op de Hogeschool Leiden gepresenteerd. PM

Deel dit bericht: