Campus verliest opleiding

26 Maart 2015

Het centre for professional learning (CPL) van de Campus Den Haag raakt het Rijkstraineeprogramma kwijt. Dat blijkt uit het financieel verslag over 2014 dat dinsdag tijdens de faculteitsraadsvergadering werd besproken.

Het CPL verzorgt allerlei cursussen en opleidingen en richt zich voornamelijk op de publieke sector. Een van de opdrachtgevers van het centre is de Rijksoverheid. Het CPL verzorgt sinds 2001 de basisopleiding Rijkstraineeprogramma voor het ministerie van Binnenlandse zaken. Jaarlijks volgt een groep van tussen de 70 en 168 jonge academici de basisopleiding.
In de jaarrekening 2014 staat dat het postacademisch onderwijs onder druk staat. Het wegvallen van het traineeprogramma wordt vermeld als ‘risico.’
‘We verzorgen het huidige traineeprogramma nog wel’, zegt Nikol Hopman, de directeur van het CPL. ‘Dat loopt nog tot mei, daarna eindigt de aanbesteding. We doen ook geen nieuw voorstel omdat de overheid heeft besloten het programma intern te organiseren. Wel is het zo dat het CPL mogelijk nog onderdelen van het programma gaat verzorgen. Daar komt half april meer duidelijkheid over.’
Het CPL had overigens in 2014 een positief resultaat van 120.000 euro. Hopman maakt zich niet al teveel zorgen over het verlies van het programma. ‘Het is natuurlijk een grote opdracht in onze portefeuille. Maar we zijn druk bezig om andere opdrachten binnen te halen. Ik zeg niet welke, omdat het nog niet rond is. We hebben in ieder geval meerdere ijzers in het vuur. Het CPL biedt allerlei cursussen en opleidingen aan.’
Hopman wil niet kwijt hoeveel het CPL verdient aan het programma. ‘Dat is concurrentiegevoelige informatie. Het kan zomaar zijn dat de overheid in de toekomst weer een aanbesteding voor het programma doet. Dan is het niet zo handig om bedragen wereldkundig te maken.’
Overigens noteert de faculteit over 2014 een positief resultaat van 167.000 euro. Het faculteitsbestuur is daar heel tevreden over. VB

Deel dit bericht: