Ondertussen in Amsterdam

Guus Dubbelman

19 Februari 2015

Studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden het gebouw van de faculteit geesteswetenschappen, het Bungehuis, nog steeds bezet. Ze protesteren naar aanleiding van de voorgenomen hervormingen binnen de faculteit en eisen meer democratie, inzicht in het financieel management en volledige openbaarheid van het bestuur. Het universiteitsbestuur deed aangifte bij de politie wegens huisvredebreuk. Hoewel de actievoerders veel steun ontvangen, zorgen ze volgens anderen voor overlast. Colleges vallen uit, mensen kunnen niet aan het werk, gepland onderzoek moet worden uitgesteld. Medewerkers begonnen daarom een petitie, waarin ze de bezetters vroegen hun werk niet langer te hinderen. Het bestuur van de UvA stelde maandag een ultimatum: de bezetters zouden dinsdag voor 12.00 uur moeten vertrekken. Daar gaven ze geen gehoor aan. Vandaag dient het kort geding dat de universiteit heeft aangespannen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

19 Februari 2015