Scriptielaureaten

18 Februari 2015

Tijdens de diesviering voor alumni heeft Annika Schmeding de Leidse universitaire scriptieprijs gewonnen. De alumna Middle Eastern Studies verbleef voor haar scriptie Who’s the real ‘nomad’ in Afghanistan? een half jaar in Afghanistan om veldonderzoek te doen. Aan de prijs is een geldbedrag van 3000 euro verbonden. De Deense Nathalie Brusgaard (archeologie) en de Roemeense Cristina Stefanescu (wiskunde en natuurwetenschappen) gingen er met de tweede en derde prijs vandoor en wonnen respectievelijk 2000 en 1000 euro. Brusgaard onderzocht de functies van runderen in de bronstijd, Stefanescu deed onderzoek naar de ontwikkeling van tumoren in zebravisembryo’s. Voor de universitaire scriptieprijs nomineren de zeven Leidse faculteiten elk jaar een scriptie.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

18 Februari 2015