Redding QBus mislukt

18 Februari 2015

Cultuurorganisatie BplusC neemt de huur van het Muziekhuis over per 1 mei. Twee weken geleden overhandigde de stichting Muziekhuis nog een eigen reddingsplan aan cultuurwethouder Robert Strijk. Daarin stond onder meer een regeling om de huurschuld van 90.000 euro in drie jaar af te lossen.
Coördinator Hans van Polanen zou bovendien geen salaris meer voor zijn taken ontvangen.
Zo hoopte de stichting de oefenruimtes en andere faciliteiten voor amateurmusici te behouden, evenals de programmering van concertzaal QBus, onder hetzelfde dak. Het mocht niet baten: die eerste functie blijft weliswaar bestaan, maar dan onder de vlag van BplusC. Voor de huidige concertfunctie van QBus geldt dat niet. Daarvoor heeft de gemeente tegenwoordig Stadspodia en Gebr. de Nobel. Alleen voor beginnende bands blijft het podium aan de Uiterstegracht beschikbaar.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

18 Februari 2015