Prachtig plan, niet uitgevoerd

18 Februari 2015

In november oogstte raadslid Gareth O’Neill nog waardering bij het faculteitsbestuur Geesteswetenschappen voor zijn plan om de banden met Den Haag aan te halen. Maar hoe staat het daar nu eigenlijk mee?

In Den Haag bevindt zich de geesteswetenschappenbachelor international studies (BAIS). De rest van de faculteit zit in Leiden. BAIS trok bij de oprichting in 2012 meteen 350 studenten naar de faculteit.
In Leiden bestaat echter de vrees dat die extra studenten, zonder binding met Leiden, straks net zo gemakkelijk voor een master in Amsterdam of Groningen zullen kiezen. O’Neill kwam daarom samen met een BAIS-docent en twee studenten eind vorig jaar met een plan waarin onder meer jaarlijkse open dagen in Leiden werden geopperd voor BAIS-studenten. ‘Wij vinden het constructief’, reageerde decaan Wim van den Doel destijds namens het bestuur. Zij stelden direct een nader overleg voor over de verdere vormgeving.
Ook collegaraadsleden waren enthousiast. ‘Ik denk dat veel studenten nauwelijks weten dat ze tot de faculteit geesteswetenschappen behoren’, reageerde raadslid Elizabeth den Boer, studiecoördinator bij BAIS, die sprak van een ‘prachtig plan’.
Vorige week, tijdens de laatste faculteitsraad, wilde O’Neill graag weten: hoe staat het inmiddels met zijn voorstel? Het blijft even stil aan de kant van het bestuur.
‘Op ons is het niet overgekomen als: faculteitsbestuur, voer dit plan nu uit’, reageert portefeuillehouder bedrijfsvoering Jolanda Riel uiteindelijk. Op O’Neills suggestie om het voorstel alsnog zo te beschouwen, kan het bestuur niet direct ingaan. Wel voegde Riel eraan toe dat er inmiddels bij masterdagen is ingezet op het aanbod in beide steden. MVW

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

18 Februari 2015