Leidse sportprijs

18 Februari 2015

Geneeskundestudent Annika van der Meer heeft de Leidse sportprijs voor de beste aangepaste sporter gewonnen. Ze kreeg de prijs voor haar prestaties bij het wielrennen en het skiën. Door een ongeluk raakte Van der Meer in 2007 verlamd aan haar rechterbeen. Van der Meer begon met aangepast wielrennen, in eerste instantie als ondersteuning voor haar andere passie: het alpineskiën. Ze was hard bezig om zich te kwalificeren voor de paralympische spelen, toen ze in Vancouver tijdens een ski-training ook een blessure aan haar goede been opliep, en het skiën op moest geven. Ze ontving de prijs dan ook niet alleen vanwege haar resultaten, maar ook vanwege haar doorzettingsvermogen. Na deze tegenslag richtte ze zich volledig op het wielrennen, en met succes.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

18 Februari 2015