Nieuws
Executieverkoop kamerverhuurder opgeschort
De geplande executieverkoop van de panden van kamerverhuurder Hans Zaalberg gaat niet door. Zijn huurders ontvingen afgelopen week een notarisbrief waarin stond dat ‘de veiling vooralsnog is opgeschort’.
donderdag 12 februari 2015

Zaalberg verzekert dat het er later ook niet meer van gaat komen. ‘De veilingen gaan totaal niet door’, zegt hij. In december kregen zijn huurders via een notarisbrief te horen dat hun woningen begin maart in de openbare verkoop zouden komen. Die brief verwees naar artikel 3:268 van het Burgerlijk Wetboek, wat op hypotheekproblemen duidt.

‘Het is allemaal een storm in een glas water. Er is niets aan de hand’, liet Zaalberg twee weken geleden al weten aan Mare, maar een officieel verlossend bericht hadden de bewoners toen nog niet ontvangen.

Ook notaris Kirsten Prick wist destijds niet beter dan dat de executieveiling voor 9 maart gepland stond, al legde ze toen uit dat een veiling uiteraard niet door hoeft te gaan als een verhuurder een kwestie met de bank alsnog weet op te lossen. En ook nu is het aan de bank of de veiling definitief van de baan is.

‘Als de verhuurder zijn afspraken met de bank niet nakomt, kan de veiling opnieuw aangezegd worden’, laat ze nu weten. Maar dat is volgens Zaalberg dus niet aan de orde. MVW