Rechtenmarktplaats

17 December 2014

Leidse rechtenstudenten krijgen een eigen website voor tweedehandsstudieboeken. ‘Dat de koper en verkoper aan dezelfde faculteit studeren heeft twee gigantische voordelen. Je kunt gemakkelijk even tussen twee hoorcolleges afspreken, dus er zijn geen verzendkosten. En het curriculum is elk jaar vrijwel hetzelfde, dus je kunt je hele boekenpakket in een keer verkopen’, vertelt de Leidse rechtenstudent Friso van de Pol. Hij nam het initiatief samen met twee kennissen van de TU Eindhoven. ‘Daar bestaat het al langer. Toen boekhandel Jongbloed stopte, leek het me een ideaal moment.’ Het drietal strijkt geen winst op. ‘Als je bedenkt dat je zo, afhankelijk van de staat van de boeken, bijvoorbeeld vijftig procent van de nieuwprijs hoeft te betalen, kan dat een paar honderd euro per jaar schelen.’ Rechtenstudenten kunnen vanaf 18 januari terecht op www.leidenunivboeken.nl.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

17 December 2014