Onder

17 December 2014

Universiteitskoepel VSNU heeft de onderhandelingen met uitgever Elsevier hervat. Elsevier publiceert vele honderden wetenschapsbladen en de universiteiten willen daar abonnementen op. De universiteiten willen echter ook overgaan op een zogeheten Open Access-aanpak, waarbij artikelen na publicatie vrij toegankelijk zijn voor iedereen. Elsevier ging daar te weinig in mee, volgens de VSNU. Woensdag maakte de koepel bekend dat de uitgever een nieuw voorstel heeft gedaan. Dat hebben ze nog niet geaccepteerd, maar zo lang er onderhandeld wordt, staat de tijdschriftenkraan weer open: het bestaande contract met Elsevier is verlengd met een jaar. Als de impasse van de afgelopen weken door had gezet, hadden Nederlandse universiteitsmedewerkers vanaf januari geen nieuwe Elsevier-artikelen meer kunnen lezen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

17 December 2014