Merry Christmas, ya filthy animal

Terwijl de meeste studenten naar hun ouders gaan, verkeren sommigen wel degelijk in kerstsferen. ‘Ik wilde meer lampjes, maar dan wordt mijn elektriciteitsrekening te hoog’, zegt Svenja Kerkhof (23, archeologie). ‘Mijn kersttrui met de tekst Merry Christmas, ya filthy animal vond ik op internet.’ Wouter Westerhout (18, biofarmaceutische wetenschappen) en Daan van Elst (19, commerciële economie) zijn de sjaarzen van Minervahuis Louter Kerst. ‘We hebben kerstman-onesies, een versierde boom aan de gevel, en zelfs de deurbel speelt kerstliedjes.’ Suzan Boom (20, pedagogiek) riep als achtjarig meisje al dat ze het kersthondje van haar moeder wilde als ze uit huis ging. Dit jaar mocht dat eindelijk. ‘Buiten hangt overal een kerstsfeer, dan is het zo ongezellig om in een kale kamer te komen. Je moet er wel wat voor over hebben, mijn kerstboompje was twintig euro.’ Foto’s Marc de Haan

Deel dit bericht:

Voorpagina

De angst voor de ander

Wat heeft de War On Terror te maken met een zestig jaar oud toneelstuk over heksen? De …

Achtergrond

Wetenschap

Studentenleven

Nieuws

Loon stijgt drie procent

Medewerkers van universiteiten krijgen een structurele loonsverhoging van drie procent en …

English page

Just shoot

An array of tiny needles works better than one large syringe. PhD candidate Koen van der …