Loon stijgt drie procent

17 December 2014

Medewerkers van universiteiten krijgen een structurele loonsverhoging van drie procent en een eenmalige uitkering van 350 euro bruto in 2016.

Dat zijn onderhandelaars van vakbonden en universiteiten overeengekomen. Het cao-akkoord wordt nu voorgelegd aan de achterban van universiteitskoepel VSNU en de vakbonden. Stemmen zij in, dan is de cao op 9 januari 2015 definitief en loopt hij tot 1 juli 2016.
Het salaris van de ruim 50.000 universiteitsmedewerkers stijgt in twee stappen. Op 1 januari 2015 gaat het loon met twee procent omhoog en een jaar later nogmaals met een procent. Op 1 juni 2016 krijgen de medewerkers bovendien een eenmalige uitkering van 350 euro bruto in 2016. Ook moet het arbeidsmarktperspectief van wetenschappelijk personeel verbeteren. Het aantal tijdelijke contracten (korter dan vier jaar) onder docenten zal met 22 procent terug gebracht worden.
Het loopbaanperspectief van onderzoekers met een tijdelijk dienstverband wordt verbeterd door middel van scholing. PM

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

17 December 2014