Haagse master gaat door

17 December 2014

De advanced master cybersecurity in Den Haag start in januari.

De faculteit Campus Den Haag wilde eigenlijk al in september beginnen met de nieuwe opleiding maar dat kon niet omdat de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) nog de nodige twijfels had. Nu is er wel groen licht.
In de master werken de Universiteit Leiden, de Haagse Hogeschool en de TU Delft samen. De master is parttime en wordt uitgesmeerd over twee jaar. De opleiding wordt niet door de overheid bekostigd. Deelnemers betalen 22.500 euro.
Een eerder geplande startdatum van september bleek niet haalbaar. Het visitatiepanel dat de opleiding tegen het licht hield, had nog een aantal kritische vragen. Het bestuur van Campus Den Haag besloot vervolgens het accreditatievoorstel voorlopig even in te trekken.
‘Inmiddels is het panel opnieuw langs geweest en is het programma nogmaals bekeken’, zei decaan Jouke de Vries dinsdag tijdens de faculteitsraadsvergadering. ‘Het panel wil graag dat er in het curriculum iets meer aandacht komt voor juridische aspecten. De opleiding heeft gezegd dat dat mogelijk is. De commissie is onder deze voorwaarde dan ook akkoord gegaan en heeft haar positieve advies doorgestuurd naar de NVAO. Die kan nog afwijken van het advies maar dat verwacht ik niet.’
Er hebben zich 27 deelnemers ingeschreven voor de master. ‘Dus dat is ook zeer positief. Er is op de faculteit door een aantal mensen zeer hard aan gewerkt om dit allemaal voor elkaar te krijgen.’ VB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

17 December 2014