Taskforce treinen

3 December 2014

Studenten die naar college OV’en, reizen vaak in de spits. Dat vindt Jet Bussemaker niet leuk, want spitskilometers zijn duurder, en zij wil juist bezuinigen. De spoorknorren moeten eigenlijk buiten de spits reizen, vindt zij. Het grote probleem hierbij is dat niemand voor zijn plezier tijdens de spits reist. Er zijn dus blijkbaar dingen die studenten in dat reisritme dwingen. Het ministerie van Onderwijs wil daarom uitzoeken ‘hoe de spitsen in het OV afgevlakt kunnen worden middels een verandering van het reisgedrag van studenten. Studenten moeten hierin worden aangemoedigd en gefaciliteerd door overheden, ov-bedrijven en onderwijsinstellingen.’

Studenten moeten dus eerder of later naar college, of digitaal les gaan volgen. Daarnaast krijgt de taskforce de opdracht om ‘experimenten te stimuleren’, waarin treinende en bussende studenten de proefkonijnen zijn.

Deel dit bericht: