Promovendi niet voorbereid

5 November 2014

Promovendi bereiden zich nauwelijks voor op een carrière buiten de wetenschap, terwijl academische carrièremogelijkheden beperkt zijn. Dat blijkt uit onderzoek van het Rathenau Instituut in samenwerking met het Promovendi Netwerk Nederland. Volgens de online enquête die door 2500 promovendi werd ingevuld, ambieert 55 procent van hen een academische carrière. Maar slechts dertig procent van de gepromoveerden kan binnen de universiteit aan de slag. Toch blijkt er binnen het promotietraject weinig aandacht voor niet-academische carrièremogelijkheden en de ontwikkeling van breed inzetbare vaardigheden. ‘Deze oriëntatie heeft twee kanten’, meldt het rapport. Sommige promovendi hebben wel interesse in een carrière buiten de universiteit, maar worden niet genoeg geholpen door hun begeleiders. Anderzijds schiet de oriëntatie van promovendi tekort. Zo is in het vierde jaar van het promotietraject slechts 24 procent actief op zoek naar een andere baan.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

5 November 2014