Krijgt Wim Mugge zijn park, of niet?

5 November 2014

Studentenvoetbalclub LSVV’70 wil graag haar terrein omdopen tot het Wim Mugge Sportpark, als eerbetoon aan een oud-trainer. Dat mocht niet van de gemeente, mede omdat Mugge nog leeft. Het CDA stelde in de gemeenteraad de vraag of er een uitzondering kan worden gemaakt. Het antwoord van burgemeester en wethouders: nee, want dan wordt het sportpark minder vindbaar, ook voor hulpdiensten. De huidige naam ‘Kikkerpolder’ is sinds de opening van het terrein in gebruik.
De gemeente denkt blijkens het antwoord dat LSVV’70 de Kikkerpolder wil hernoemen. ‘Wij willen echter niet het hele sportpark een nieuwe naam geven. We spelen namelijk op het terrein van Lugdunum Batavorum’, laat Freek Jansen, coach van LSVV’70, weten. ‘Wij willen slechts het deel vernoemen waar wij op spelen.’
En dàt mag wel, volgens het college in dezelfde brief. ‘Als de verenigingen die gebruik maken van het Sportpark Kikkerpolder het eens zijn dat het gedeelte van LSVV’70 vernoemd wordt naar Wim Mugge, heeft het college daar geen bezwaar tegen.’ Het lijkt er op dat het college de vraag van het CDA verkeerd heeft geïnterpreteerd. Het sportpark blijft immers ‘Kikkerpolder’ heten, en de vindbaarheid komt hier niet mee in het geding. Of LSVV’70 met dit antwoord nu wel toestemming heeft gekregen om de naamsverandering door te voeren, is nog niet duidelijk. GK

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

5 November 2014