Science-fietspad

29 Oktober 2014

Er moet een nieuw fietspad komen dat de Universiteit Leiden, de campus Den Haag en de TU Delft met elkaar verbindt. Dat zegt de PvdA-Statenfractie in Zuid-Holland. De partij heeft het plan voor het zogeheten ‘Sciencepad’ aan het provinciebestuur aangeboden. De vijftig kilometer lange fietsroute begint bij het European Space Research and Technology Centre (ESTEC) in Noordwijk en loopt dan via het Bio Science Park en het Leids Universitair Medisch Centrum naar de campus Den Haag.
Via de TU Delft loopt het fietspad vervolgens naar het Erasmus Medisch Centrum en de Erasmus Universiteit. Het fietspad hoeft niet helemaal nieuw aangelegd te worden, het grootste deel ligt er al. Volgens de PvdA zal het fietspad er voor zorgen dat medewerkers en studenten die bij meerdere instellingen betrokken zijn, sneller de fiets zullen pakken. Daarnaast is het fietspad ook voor toeristen interessant. De provincie reageert volgend jaar op het voorstel.

Deel dit bericht: