Studieschuld

15 Oktober 2014

Studieschulden die onder het nieuwe leenstelsel worden opgebouwd, worden straks minder zwaar meegewogen bij hypotheekverstrekking. Dat hebben banken na overleg met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap besloten, zo meldt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Onder het nieuwe leenstelsel wordt de wegingsfactor van studieschulden van 0,75 procent naar 0,45 procent verlaagd, en tellen deze dus minder zwaar mee bij het bepalen van het maximaal te lenen geldbedrag voor een hypotheek. De wegingsfactor kan worden verlaagd omdat de terugbetaaltermijn van een studieschuld is verlengd. Studenten krijgen straks 35 jaar de tijd om hun studieschuld af te lossen, tegenover de huidige 15 jaar.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

15 Oktober 2014