Leenstelsel in strijd met kinderverdrag

15 Oktober 2014

Het leenstelsel is mogelijk in strijd met het internationaal verdrag voor de rechten van het kind. Dat zegt de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). In het verdrag staat dat de overheid bij moet dragen aan een toereikende levensstandaard voor minderjarige kinderen. Daarom krijgen ouders kinderbijslag. Deze vervalt als kinderen gaan studeren, omdat zij dan recht krijgen op een basisbeurs. Onder het nieuwe leenstelsel verdwijnt de basisbeurs, maar de ouders ontvangen ook geen kinderbijslag meer. ‘Dat kan natuurlijk niet’, zegt Tom Hoven, voorzitter van de LSVb. Het ministerie ziet geen probleem, omdat het leenstelsel in een aanvullende beurs voor studenten met ouders met een laag inkomen voorziet. Volgens de LSVb is deze ontoereikend.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

15 Oktober 2014