Asian Library

15 Oktober 2014

Alle Aziëcollecties binnen de Universiteit Leiden worden vanaf 2017 samengebracht in de nieuwe Asian Library. Vanaf 2016 moet het boekendepot al beschikbaar zijn, maar uiteindelijk moet de Asian Library een groot expertisecentrum worden, ‘een internationale kennis-hub over Azië’, als het ligt aan Kurt De Belder, directeur universitaire bibliotheken van de Universiteit Leiden. Hij kondigt dan ook grootschalige digitaliseringsprojecten aan om de enorme collecties te delen met de rest van de wereld. Naast boeken gaat het bijvoorbeeld ook om foto’s, kaarten, handschriften, veel digitaal materiaal en zelfs beschreven bamboe, boomschors en palmblad.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

15 Oktober 2014