?Achtbaan eindigt bij Borsato?

Foto: The Voice of Holland

Marco Borsato heeft rechtenstudent Dynah Dettingmeyer (19) onder zijn vleugels genomen in het televisieprogramma The Voice Of Holland. ‘Ik hoopte al op hem, dus ik was blij dat ik voor hem kon kiezen. Al was ik daar bijna te flabbergasted voor’, laat ze weten.
In het programma doen kandidaten met zangambities blind auditie voor een jury die naast Borsato nog bestaat uit Ilse DeLange, Trijntje Oosterhuis en Ali B. Pas wanneer zij enthousiast zijn over de zangkunsten, draaien ze hun stoel en zien ze de deelnemer. ‘Alle vier de stoelen draaiden om, heel vet!’ zegt Dettingmeyer. ‘Ik begon de auditie nog wel in de verkeerde toonhoogte. Het was echt een achtbaan.’ Goedgekeurde deelnemers worden vervolgens gecoacht door een jurylid naar keuze, of, als dat het geval is: de enige die omdraait. De volgende fase is The Battles. ‘Daarin moet ik het opnemen tegen een andere kandidaat. Wanneer je niet door bent, kun je nog gestolen worden door het team van een andere coach. Of je kunt dus écht niet doorgelaten worden.’ Het programma is al opgenomen, maar omdat het vrijdagavond (20.30 uur op RTL4) pas op televisie komt, mag ze niets over de uitslag zeggen.
‘Ik studeer rechten en ik ben lid van Minerva. In tegenstelling tot bij de meeste deelnemers is zingen niet mijn main point. Al sinds ik jong was wil ik de advocatuur in. Ik ben vooral aan The Voice begonnen omdat ik nieuwsgierig was hoever ik zou komen. En ik ben wel fanatiek aangelegd.’ Ze heeft al podiumervaring als zangeres bij gitarist Gareth Pearson. ‘Maar daarbij komt iedereen voor hem. Bij The Voice kijkt iedereen heel even alleen naar jou.’ MvW

Deel dit bericht:

Voorpagina

Wij zijn allemaal elfen

Is het een heel erg lang sprookje, of zit er meer in The Lord of the Rings ? Een Leidse …

Achtergrond

Wetenschap

Onder water slingeren

In een onderzeeër legde Felix Vening Meinesz in acht maanden tijd ruim 20.000 …

Studentenleven

Rubrieken

Eenzame baasjes

Burgemeesters krijgen steeds meer bevoegdheden om veiligheids­problemen aan te …

English page

Art illuminates Law

Legal scientists in Leiden have compiled an anthology of films and books, as they claim …