Evalueer iedereen

8 Oktober 2014

Niet-wetenschappelijk personeel moet ook worden geëvalueerd, vinden leden van de faculteitsraad Geesteswetenschappen.

Momenteel worden studenten al wel geënquêteerd over hun docenten. ‘Sommige studenten ervaren problemen tijdens gesprekken met hun studiecoördinatoren’, melde BeP-studentraadslid Bert van Laar tijdens de faculteitsraadsvergadering van Geesteswetenschappen. ‘De vraag is: hoe te klagen? Er is eigenlijk geen feedbackkanaal.’

Hij stelt daarom een structurele evaluatie voor, bijvoorbeeld zoals nu al bij docenten gebeurt. Jolanda Riel, directeur bedrijfsvoering, wil niet direct actie ondernemen. ‘Ik wil liever eerst even de breedte, grootte en diepte van de klachten nagaan.’ Van Laar wijst erop dat zoiets lastig zal worden: ‘Als individuele student maak je niet snel de stap om elders te praten, wanneer je niet weet dat je niet de enige bent met een probleem.’

Hij krijgt bijval uit de raad. Raadslid Nicole van Os, zelf studiecoördinator, ziet wel wat in zijn plan. ‘Waarom zou je ondersteunend personeel niet ook moeten evalueren? Het hoeft daarbij niet alleen om negatieve dingen te gaan’, vindt ze.

Riel zegt toe de kwestie binnenkort met de assessor en de dienst Onderwijs en Studentenzaken te overleggen.

MVW

Deel dit bericht: