Wel Anton Geesinkstraat, geen Wim Muggepark?

1 Oktober 2014

Studentenvoetbalvereniging LSVV ’70 vernoemde hun sportpark naar oud-trainer Wim Mugge. De KNVB vindt het goed, de gemeente niet. De reden: Wim Mugge leeft nog.

Het nieuwe bord hangt al boven de ingang van de Leidse voetbalclub Lugdunum, waar LSVV ’70 speelt. ‘Wim Mugge Sportpark’ staat er. Het is vernoemd naar de afgelopen zomer vertrokken oefenmeester, die na 24 jaar is gestopt met het geven van trainingen. De KNVB keurde de naamswijziging goed, de gemeente steekt echter een stokje voor de plannen. ‘Met uitzondering van de Koninklijke Familie worden delen van de openbare ruimte niet vernoemd naar levende mensen’, aldus de gemeentelijke website. Dit om pijnlijke namen als bijvoorbeeld de Stalinlaan (uit 1945) te voorkomen. Maar er zijn ook uitzonderingen: zo heeft judoka Anton Geesink in Utrecht in de Anton Geesinkstraat gewoond.
Mugge was ‘meer was dan alleen een trainer’, zegt de nieuwe coach Freek Jansen. ‘Hij heeft veel voor de vereniging betekend en was er altijd, ook als de studenten er niet waren.’ LSVV ’70 betreurt de beslissing van de gemeente, en heeft een medestander gevonden. Het CDA heeft namelijk in de gemeenteraad gevraagd of er een uitzondering kan worden gemaakt. Het antwoord, zegt een gemeentevoorlichter, volgt waarschijnlijk over vijf weken. Tot die tijd laat LSVV ’70 het bord hangen.
Mugge zelf tilt niet zwaar aan de beslissing. ‘Het is pietluttig van de gemeente, maar voor mij hoeven ze geen uitzondering te maken. Er zijn belangrijkere dingen in de wereld.’ Jansen verwacht dat de gemeente de aanvraag alsnog goed zal keuren. ‘En anders veranderen we de naam in Sportpark de Mug, of iets anders gelijkends. Want dat mag wel.’ GK

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

1 Oktober 2014