Vies beddengoed

1 Oktober 2014

Een op de vijf studenten verschoont zijn beddengoed minder dan eens per maand. Dat blijkt uit een rondvraag van de website studenten.net. Het platform voor hbo- en wo-studenten begon de poll naar aanleiding van de resultaten van een Engels onderzoekje. Daaruit bleek dat 37 procent van de Britse jongeren zijn beddengoed slechts een keer per maand wast.
De Nederlandse resultaten zijn vergelijkbaar. Door 19 procent van de studenten worden de lakens gemiddeld eens per maand gewassen. De meeste studenten verschonen hun beddengoed om de twee weken en slechts 11 procent van de studenten doet dat wekelijks.
De London School of Hygiene and Tropical Medicine raadt studenten aan eens per week de lakens te wassen. Een paar jaar geleden zei bioloog Annelies van Bronswijk in de Volkskrant echter dat mensen die gevoelig zijn voor huisstofmijt, minstens eens per zes weken hun lakens moeten ver­versen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

1 Oktober 2014