Studenten slecht verzekerd

1 Oktober 2014

Studenten die op kamers wonen zijn vaak slecht verzekerd tegen diefstal, zo blijkt uit onderzoek van vergelijkingswebsite geld.nl naar de polisvoorwaarden van 25 verzekeraars.

Vaak krijg je alleen je gestolen spullen vergoed als er ook sporen zijn van braak aan je kamer, terwijl braaksporen bij bewoners van een appartement of eigen woning vaak geen onderdeel van de polisvoorwaarden zijn en gestolen goederen dus wel worden vergoed.
Bij a.s.r., Nationale Nederlanden en de ING zijn er voor studenten geen extra voorwaarden verbonden aan de inboedelverzekering. Bij zes van de onderzochte verzekeringen staat in de polisvoorwaarden dat er alleen uitgekeerd wordt bij braaksporen in het geval van inbraak in studentenkamers. Zo keert Centraal Beheer Achmea niet uit als er geen “sporen van inbraak aan de deuren of ramen van je kamer” zijn. Bij het afsluiten van een verzekering moeten studenten echter goed opletten: bij nog eens tien verzekeringsmaatschappijen wordt een extra clausule toegevoegd als je als student aangeeft op kamers te wonen. Of je verzekering een aparte clausule voor studenten hanteert, is na te vragen bij de maatschappij. GK

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

1 Oktober 2014