Schijnstudenten

1 Oktober 2014

Wie na z’n vwo-diploma nu een jaar reist of werkt, treft straks het studievoorschot, oftewel: het leenstelsel. De laatste lichting studenten met een basisbeurs begon namelijk dit collegejaar.
Sommige reislustige jongeren maakten echter gebruik van een maas in de wet, meldde Nrc.next dinsdag.
Zij schreven zich in voor een studie, om zich voor 1 oktober weer uit te schrijven. Zo kregen ze het grootste deel van het betaalde collegegeld van dit jaar weer terug, én houden ze gedurende hun uiteindelijke studie recht op de basisbeurs.
Om hoeveel studie-uitstellers het zou gaan, is niet duidelijk. Ook voor de Universiteit Leiden is dat niet bekend. Na de vijftiende zijn de laatste onterechte en ingetrokken inschrijvingsverzoeken hier verwerkt. Pas dan zou er een eventuele uitschrijvingspiek zichtbaar kunnen zijn.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

1 Oktober 2014