Leiden zakt een plaats op QS-ranking

17 September 2014

Niemand weet hoe je universiteiten met elkaar zou moeten vergelijken, maar dat weerhoudt de wereld er niet van om het toch te proberen. Als gevolg daarvan bestaan er een heleboel lijstjes met ‘beste universiteiten ter wereld’.
Deze week kwam de jaarlijks verschijnende QS-ranking uit. Waar de bekendere Shanghai-index universiteiten vooral beoordeelt op hun onderzoek, is de QS-lijst meer gericht op studenten. De score die een universiteit daar haalt, wordt bij QS mede bepaald door het aantal studenten per docent, de reputatie die een uni heeft bij werkgevers, het percentage internationale studenten. Hoe je de salade precies husselt maakt voor Nederlandse universiteiten echter weinig uit: de top bestaat vooral uit dure Angelsaksische topinstellingen. Pas ergens vanaf plek 50 (de UvA, in deze lijst) komt er af en toe een Nederlandse universiteit langs. Leiden staat op nummer 75. Vorig jaar was dat plaats 74.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

17 September 2014