Gronings Ontzet

17 September 2014

In Leiden zou dit voorstel op groot verzet stuiten, maar de Rijksuniversiteit Groningen denkt er over om de vrije dag tijdens het Gronings Ontzet af te schaffen. Dat meldt de UK, de universiteitskrant van Groningen. Met het Gronings Ontzet, dat ook wel Bommen Berend genoemd wordt, viert de stad het doorstaan van het beleg door Bernhard von Galen, de bisschop van Münster, in het rampjaar 1672.
Op 28 augustus trok de bisschop zijn troepen terug. Tot nu toe waren de universiteitsgebouwen op 28 augustus elk jaar gesloten, en hadden studenten en medewerkers vrij. Binnenkort praat de universiteit met de vakbonden over het afschaffen van de vrije dag. Het idee komt niet uit de lucht vallen, dit jaar waren gemeenteambtenaren voor het eerst op 28 augustus gewoon aan het werk, en ook de Hanzehogeschool was open.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

17 September 2014