Onderwijsinvesteringen

10 September 2014

Nederland geeft iets meer dan zes procent van het bruto binnenlands product uit aan onderwijs. Dat blijkt uit het rapport Education at a Glance 2014 van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), een samenwerkingsverband van 34 landen om sociaal- en economisch beleid te onderzoeken en te verbeteren. Daarmee staat het Nederland in de middenmoot. Maar die investeringen leveren relatief veel op. Wat betreft het volgen van hoger onderwijs scoort Nederland hoger dan gemiddeld. Veel van die hoogopgeleiden vinden ook nog eens een baan. Zo heeft 88 procent van hen werkt, dat is vier procent hoger dan het OESO-gemiddelde. Een belangrijke kanttekening is dat het hier gaat om de situatie in 2011.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

10 September 2014