De week tot nu toe: De magische schoorsteen

Door Anne van Eck
13 Augustus 2014

Dinsdagavond kon iedereen een uurtje lachen met de Amerikaanse komiek Greg Shapiro, bekend van Comedy Central News.

Toen hij voor het eerst in Nederland aankwam verwachtte Greg Shapiro ‘one big red light district, with beautiful buildings left to crumble’. Maar wat had hij het mis. Hij begon met vrienden bij de Amsterdamse comedyclub Boom Chicago. ‘If we would’ve been Dutch, we would’ve been the Lama’s.’ Een beetje arrogant misschien, maar à la.
Shapiro blijkt ook Nederlands te spreken, althans ‘Google translate Dutch’. Als hij vervolgens verbeterd wordt door het publiek, reageert hij gebeten: ‘It’s not television, I can hear you!’
Maar hij geeft toe, zijn Nederlands is niet perfect. Zo begon hij een keer op het schoolplein van zijn dochtertje te vragen naar het ‘voorspel’ van de aankomende wedstrijd. Niet gek dat hij daarna door andere ouders vreemd werd aangekeken. Zijn boodschap: Nederlanders moeten trotser zijn op hun land. Zo hadden we opeens ‘digging, digging, pumping, pumping, BAM! Flevoland’. De rest van de wereld: ‘WHAT the hell, how did you do that?’
Fietsen, ook zo’n lekker Nederlands fenomeen. Lekker met de baby voorop, zonder helm natuurlijk want ‘Aah, doe maar gewoon normaal!’ En natuurlijk kon zwarte Piet niet ontbreken. Maar het maakt niet uit, wij Nederlanders weten hoe het zit. Zwarte Piet is niet zwart, het komt door…? Juist, de schoorsteen! ‘Black on his face, none on his clothes at all, it’s a magical Dutch chimney!’

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

13 Augustus 2014