PhDoc wint zetel

5 Juni 2014

Vorige week werd de uitslag van de universitaire verkiezingen bekend gemaakt. Van de studenten ging 21,5 procent stemmen, en zo goed als een derde (33,1 procent) van alle personeelsleden.

Bij de studentengeleding van de universiteitsraad is de zetelverdeling hetzelfde gebleven als vorig jaar. De Lijst Vooruitstrevende Studenten heeft drie van de acht zetels. De fractie Bewust en Progressief kreeg twee zetels, net als de Studenten Groepering Leiden. De Christelijke Studentenfractie Leiden behield haar ene zetel. Populairste student was CSL-studente Marjolein Bouterse, die 367 voorkeurstemmen kreeg.Voor de personeelsgeleding van de universiteitsraad gingen vier zetels naar de vakbondfractie van AbvaKabo. Twee zetels gingen naar Universitair Belang en twee naar PhDoc, de fractie die vooral de belangen van promovendi behartigt. Daarmee levert de fractie van Universitair Belang een zetel in aan PhDoc, ten opzichte van vorig jaar.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

5 Juni 2014