Feestende Minervanen niet naar Wassenaar

5 Juni 2014

Studentenvereniging Minerva heeft de slag om de Wassenaarse slag verloren. De vereniging, die dit jaar haar 200-jarig bestaan viert, had een vergunning aangevraagd voor een groot feest op het Wassenaarse strand.

Strandtenthouders zagen echter niets in het feest en na een mislukte bemiddelingspoging van de gemeente Wassenaar heeft de vereniging de vergunningsaanvraag ingetrokken.

Minerva is momenteel druk bezig met de voorbereidingen van haar veertigste lustrum, dat op 27 juni van start gaat en voornamelijk plaatsvindt in de oude ROC-gebouwen aan de Ter Haarkade. Op 2 juli zouden de festiviteiten in het kader van de ‘buitendag’ verplaatsen naar Wassenaar, waar een kleine 2000 (oud)leden met hun dates het feest zouden bezoeken.

Te veel mensen voor een klein familiestrandje, vonden de strandtenthouders. Ze vreesden voor overlast. En omdat de vereniging alles in eigen beheer zou organiseren, zouden de strandtenthouders er ook nog eens niets aan verdienen.

De gemeente Wassenaar stelde zich op als bemiddelaar. De vergunning zou alleen worden verstrekt als het feest in samenwerking met een strandtent werd georganiseerd. Strandpaviljoen Sport bleek als enige strandtenthouder bereid om met Minerva rond de tafel te gaan zitten. Maar Burgemeester van Wassenaar en oud-Minervaan Jan Hoekema zei tegen het Leidsch Dagblad dat de samenwerking door ‘onwetendheid en slordigheid van de lustrumcommissie is spaak gelopen’. De vereniging zou daarvoor excuses hebben aangeboden.

Volgens Céline Lemoine van de lustrumcommissie van Minerva was er geen sprake meer van wederzijds vertrouwen, en heeft de commissie vervolgens besloten om de aanvraag in te trekken. Inmiddels heeft Minerva een vergunningaanvraag ingediend voor een feest bij de Vlietlanden in Leidschendam. ‘Maar we hebben ook twee aanbiedingen van strandtenten ergens anders aan de Nederlandse kust om het feest daar te houden. Dus er staat nog niets vast’, aldus Lemoine.

PM

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

5 Juni 2014