Bouw b

5 Juni 2014

De verbouwing van de bètacampus wordt 7,7 miljoen meer uitgegeven dan begroot.

‘Het gerucht gaat dat men bij de bouw van de nieuwe bètacampus over het budget gegaan is’, meldde BeP-studentraadslid Bert van Laar in de faculteitsraad van geesteswetenschappen. Hij uitte zijn zorgen over deze budgetoverschrijding voor latere bouwplannen van geesteswetenschappen. Het WSD-complex, oftewel het Lipsius en de omliggende gebouwen, is namelijk ook toe aan renovatie of zelfs vervanging. Jolanda Riel, portefeuillehouder bedrijfsvoering, zei geen budgetoverschrijding bij de bètacampus kennen. ‘Eerder andersom. Maar de universiteit moet het uiteindelijk wel kunnen betalen.’

Maar die budgetoverschrijding is er wél, bevestigt universiteitswoordvoerder Caroline van Overbeeke: ‘Aan de verbouwing van de bètacampus wordt 7,7 miljoen meer uitgegeven dan gedacht. Het totale bedrag komt neer op 107 miljoen. Alle investeringen voor nieuwbouw komen uiteindelijk uit dezelfde pot, maar je moet je realiseren dat het tot 2025 om honderden miljoenen euro’s gaat. Het is dus niet zo dat aan huppeldepup minder uitgegeven kan worden door deze 7,7 miljoen.’ En dus ook niet aan de verbouwing van het WSD-complex. ‘Daarvoor liggen nog niet eens plannen op tafel en er is nog geen budget. Misschien kost het wel héél veel minder. Er is dus geen reden om te denken dat er problemen zijn rond WSD.’

Precieze plannen voor geesteswetenschappen zijn er inderdaad nog niet. ‘Je kunt alles laten staan en alleen het plafond vervangen. Maar alleen het skelet laten staan is absoluut een optie’, lichtte Riel in de faculteitsraad toe. Ook slopen is nog mogelijk. ‘Pas als de Raad van Toezicht eind juni toestemt met de toekomstvisie zijn er financiële marges om de plannen wat concreter te maken.’

Daarom is alvast onderzocht hoe de gebruikers van het Lipsius over hun huidige werkplek denken. Riel: ‘Over het algemeen is er onder personeelsleden vrij kritisch gescoord. Daarom hebben we ook gevraagd of men wel tevreden was over het werk. Dat was wel het geval. De lage scores hebben echt te maken met de gebouwen.’ In juni volgt de uitslag van de enquête die onder studenten gehouden is.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

5 Juni 2014